Nació Digital | Actualitzat el 05/04/2012 a les 10:39h

Destituït el regidor de Torà que va matar un gos abandonat a trets

Josep Maria Alsina continuarà a l'Ajuntament però sense cap responsabilitat

Una pancarta al poble de Torà. Foto: Arxiu ACN

L'alcaldessa de Torà, a la Segarra, Mercè Valls, ha destituït del seu càrrec municipal al fins ara tinent d'alcalde Josep Maria Alsina després dels fets que es van registrar la setmana passada a la localitat en què va resultar mort un gos abandonat. Valls explica en un comunicat que ha pres aquesta decisió en considerar que Alsina està "implicat directament" en uns fets que "fereixen la sensibilitat i no s'ajusten a norma".

Segons la denúncia de l'entitat ecologista Ipcena, l'animal estava lligat a un pal, on l'havien deixat els agents del Seprona, als afores del poble, prop d'una residència d'avis, un parc infantil i el camp de futbol. Segons testimonis presencials, el 29 de març, Alsina, davant de l'alcaldessa i altres veïns, hauria disparat tres trets amb una escopeta a l'animal i, posteriorment, l'hauria rematat a cops de bastó. A partir d'ara, Alsina, continuarà a l'Ajuntament però sense cap responsabilitat.

La brutal mort del gos va crear polèmica al poble, i diferents fòrums virtuals i pancartes penjades al carrer van voler denunciar la mort del gos. Els fets han estat denunciats davant el Departament d'Agricultura per part de l'entitat ecologista Ipcena i, davant la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona, per part de l'Associació en Defensa dels Drets dels Animals (ADDA). Així mateix, dues protectors d'animals lleidatanes també han presentat una denúncia als mossos.

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1083
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: