Alimentació:

Vés a: Organyà oferirà el primer cultiu de gírgoles ecològiques de Catalunya

Organyà oferirà el primer cultiu de gírgoles ecològiques de Catalunya

El projecte preveu una producció mensual de 400 quilos de bolets i contractar una persona sorda a curt termini

Vés a: ​Recta final d'una temporada de bolets molt «desigual» i marcada per la sequera

​Recta final d'una temporada de bolets molt «desigual» i marcada per la sequera

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal calcula que la producció mitjana de Catalunya serà entre 50 i 70 kg/ha

Vés a: Les cooperatives agràries avisen que estan «contra les cordes» per l'augment dels costos energètics

Les cooperatives agràries avisen que estan «contra les cordes» per l'augment dels costos energètics

El sector adverteix que l'encariment repercutirà "inevitablement" a la cistella de la compra

Vés a: Un estudi sosté que les agrobotigues malbaraten un 80% menys de fruita i verdura que els supermercats

Un estudi sosté que les agrobotigues malbaraten un 80% menys de fruita i verdura que els supermercats

Es tracta d'un treball fet amb dades del Parc Agrari de Sabadell i la cooperativa local El Rodal

Vés a: El sector porcí català acaba el 2021 amb preus en origen inferiors als costos de producció

El sector porcí català acaba el 2021 amb preus en origen inferiors als costos de producció

Unió de Pagesos destaca la incertesa en l’àmbit econòmic i el repte d’assumir noves obligacions ambientals

Vés a: Benvinguts a Pagès creix amb una oferta estable tot l'any

Benvinguts a Pagès creix amb una oferta estable tot l'any

El projecte, que recuperarà la presencialitat el primer cap de setmana d'octubre, es va presentar a Rajadell per en Peyu

Vés a: Salven de l'extinció la carxofa morada del Vallès

Salven de l'extinció la carxofa morada del Vallès

La tasca de l'Espigall i de dos avis de Lliçà de Vall han estat clau per a aquesta recuperació

Vés a: El ple d'Olot aprova el Pla director dels horts urbans i en modifica alguns punts del Reglament

El ple d'Olot aprova el Pla director dels horts urbans i en modifica alguns punts del Reglament

La ciutat compta actualment amb 370 parcel·les en 12 zones municipals, el que suposa un 1’05 horts per cada 100 habitants, un percentatge molt superior a ciutats com Banyoles, Figueres o Girona

Vés a: El sector del pinyó, a l'espera d'una normativa que eviti els furts

El sector del pinyó, a l'espera d'una normativa que eviti els furts

El Consorci Forestal animi els productors a unir-se per a crear una agrupació

Vés a: GUIA Com podem tenir un consum més sostenible durant el confinament?

GUIA Com podem tenir un consum més sostenible durant el confinament?

Reciclar materials, comprar en comerços de proximitat o cuinar des de zero són alguns dels consells a seguir

Vés a: La superfície certificada en producció ecològica es multiplica per 42 de 1995 a 2018

La superfície certificada en producció ecològica es multiplica per 42 de 1995 a 2018

25 anys després de la creació del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE), el nombre d’operadors de productes ecològics ha passat de 236 a 3.859

Vés a: L’excés de pluja fa irregular la temporada del trumfo al Solsonès

L’excés de pluja fa irregular la temporada del trumfo al Solsonès

La fira de la patata i la tòfona se celebrarà aquest cap de setmana a la plaça del Camp de Solsona

Vés a: El Govern impulsa la comercialització de la carn de caça i en garanteix la seguretat alimentària

El Govern impulsa la comercialització de la carn de caça i en garanteix la seguretat alimentària

A proposta dels departaments d’Agricultura i Salut s’ha aprovat el decret que en regula la recollida, el transport, el condicionament i la comercialització destinada al consum

Vés a: ​Els productors de poma de muntanya del Pirineu i Prepirineu salven la temporada

​Els productors de poma de muntanya del Pirineu i Prepirineu salven la temporada

Es tem que l'estrès hidrològic que pateixen els arbres afecti les produccions futures

Vés a: La calor de l'estiu rebaixa el rendiment de l'arròs del delta de l'Ebre i la producció pot caure un 10%

La calor de l'estiu rebaixa el rendiment de l'arròs del delta de l'Ebre i la producció pot caure un 10%

El preu de l'arròs superarà els 400 euros la tona per mirar de compensar uns costos de producció disparats

Vés a: Un estudi de l'IRTA proposa sembrar flors silvestres entre els cultius per a combatre plagues

Un estudi de l'IRTA proposa sembrar flors silvestres entre els cultius per a combatre plagues

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries prova l’efectivitat de la camamilla, la calèndula, les bledes i la ruca per atreure pol·linitzadors i insectes depredadors

Vés a: La verema d'enguany es preveu de bona qualitat

La verema d'enguany es preveu de bona qualitat

La producció s'estima que serà semblant a la mitjana en gairebé totes les zones vinícoles

Vés a: Un hort regeneratiu emet un 40% menys de CO₂ a l'any que un convencional

Un hort regeneratiu emet un 40% menys de CO₂ a l'any que un convencional

Segons els resultats obtinguts durant els últims tres anys pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) en una finca de la Garrotxa

Vés a: L'excessiva fertilització de conreus de blat amb nitrogen pot explicar l’alta prevalença de la malaltia de celiaquia al món

L'excessiva fertilització de conreus de blat amb nitrogen pot explicar l’alta prevalença de la malaltia de celiaquia al món

Els darrers 60 anys se n'ha multiplicat per 10 els kg emprats, un excés que transfereix a la farina del blat més gliadina, una proteïna que intervé en la formació del gluten

Vés a: Unió de Pagesos i Espigoladors col·laboren a recuperar la pèrdua alimentària en la producció primària

Unió de Pagesos i Espigoladors col·laboren a recuperar la pèrdua alimentària en la producció primària

Facilitaran la distribució gratuïta de fruites i verdures descartades del circuit comercial adreçades a persones en situació vulnerable

Vés a: El canvi global afecta el greix i la salut del peix blau de la Costa Brava, segons un estudi de la UdG i l’IRTA

El canvi global afecta el greix i la salut del peix blau de la Costa Brava, segons un estudi de la UdG i l’IRTA

L’increment de la temperatura a mar pot haver afectat la productivitat i la composició del plàncton, de què s’alimenten anxoves i sardines

Vés a: La temporada de la tòfona silvestre es preveu «dolenta»

La temporada de la tòfona silvestre es preveu «dolenta»

Per la sequera de l'estiu i els aiguats de la tardor. La producció es manté estable gràcies a la de cultiu, i el preu ronda els 400 euros el quilo

Vés a: Lladurs esdevé un aparador de la dieta «veggie» amb l'únic hotel ecològic i vegà de l'estat

Lladurs esdevé un aparador de la dieta «veggie» amb l'únic hotel ecològic i vegà de l'estat

Casa Albets atrau a més persones que volen saber més d'aquest estil de vida que les que realment la practiquen

Vés a: La producció de tòfona es multiplicarà per cinc aquest 2019

La producció de tòfona es multiplicarà per cinc aquest 2019

El CTFC diu que les condicions climatiques han afavorit la producció silvestre

Vés a: El cranc blau acapara les captures
de les barques d'arrossegament

El cranc blau acapara les captures de les barques d'arrossegament

El PSC reclama que la captura del crustaci es puga fer per part de no professionals amb finalitats d'autoconsum

Vés a: L'espanyol és un dels estats amb més exposició a disruptors endocrins en peix i marisc

L'espanyol és un dels estats amb més exposició a disruptors endocrins en peix i marisc

Aquests contaminants, estudiats per l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), són substàncies químiques que poden alterar l’equilibri hormonal dels organismes.

Pàgina 1 de 16
 Següent >
Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1104
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: