Redacció | Actualitzat el 30/01/2024 a les 19:30h

Mor un dels primers arbres monumentals del Solsonès

EL Pi de Viladric, el darrer arbre del Solsonès declarat monumental l'any 1988 ha sucumbit a la sequera i els fongs

Molts solsonins i solsonines que passegen per la comarca, hauran vist la imatge trista d'aquest arbre monumental de Castellar de la Ribera, el Pi de Viladric( Pinus Nigra, subespècie salzmannii), que llangueix sense vida, després d'haver estat derrotat per la sequera i els fongs.

Aquest era un dels grans arbres de la comarca, segons consta a l'interessant publicació del CTFC, ARBRES I ARBREDES SINGULARS DEL SOLSONÈS, un catàleg forestal, editat el 2006 i que recollia els arbres més destacats i singulars del Solsonès.
 

El rètol indicatiu d'arbre monumental. Foto: RESOL.


El Pi de Viladric va ser declarat arbre monumental l'any 1988. És la pinassa més gruixuda observada a la comarca. Ubicat a una altitud de 880 metres, a l'indret de La Bàscula, a l'accès al trencant de Cària i la carretera a Sant Climenç.

La seva singularitat, és la grandària i forma de la capçada. En el moment de l'edició del llibre, tenia un bon estat vital de conservació.

Fa 1,3 metres de diàmetre a la base, el diametre de capçada és de 19,9x 16,2 metres, amb una alçaria total de 14 metres i una espectacular volta de soca de 4,1 metres.

La sequera d'aquests anys i alguns fongs han afectat l'arbre, provocant-li la mort, malgrat alguns intents infructuosos per salvar-lo.

Imatge del Pi de Viladrich, fa uns anys quan estava ple de vida. Foto: RESOL.

Navega per les etiquetes

arbrepiforestal

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1089
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: