Redacció/ACN | Actualitzat el 18/09/2011 a les 10:59h

Madí s'envolta de catalanistes a la nucleòcrata Endesa

La companyia és propietària majoritària dels reactors d'Ascó i de Vandellòs

Borja Prado, a la primera fila, quart per la dreta, al costat de David Madí, cinquè. Foto: Endesa/ACN.

El qui havia estat la mà dreta d'Artur Mas i que va dur Convergència Democràtica al darrer i abassegador triomf electoral com a cap de campanya, David Madí, s'ha envoltat d'homes i dones del catalanisme polític en el nou Consell Assessor d'Endesa, que presideix. De fet, el president d'Endesa, Borja Prado, ha ratificat aquest dijous el consell assessor de l'empresa a Catalunya. L'òrgan, de caire consultiu, estarà presidit per l'exsecretari executiu de Comunicació i Estratègia de Convergència Democràtica, David Madí. El Consell Assessor està format per tretze personalitats del món social, empresarial i institucional i busca, segons l'empresa, garantir la interlocució de la companyia amb la societat catalana.

Madí substitueix en el càrrec Antón Costas, que ha estat al capdavant del consell durant els últims sis anys. Durant l'acte, que ha tingut lloc a Barcelona, Prado ha agraït la tasca de Costas i la de la resta del consell. L'expresident seguirà vinculat a la companyia per posar en marxa la "Càtedra Endesa. Energia i Societat".

Endesa és la companyia elèctrica que manté la majoria de la propietat en les centrals nuclears en territori de Catalunya: el 100% d'Asco I, el 85% d'Asco II i el 72% de Vandellòs II

David Madí Cendrós , nascut a Barcelona el 1971, està casat i té dos fills. Va estudiar tota la seva escolaritat al Liceu Francès de Barcelona i, posteriorment, es va graduar com a Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Ha ocupat diversos càrrecs a l'administració catalana als departaments d'Interior, Economia i Finances i Presidència. Va abandonar totes les seves responsabilitats polítiques el gener. Actualment dirigeix una consultoria estratègica i col·labora professionalment amb diverses empreses.

El Consell Assessor d'Endesa

Amb David Madí també han pres possessió del seu càrrec 10 nous consellers, i se n'han mantingut dos dels anteriors: Josep Maria Álvarez i Germà Bel.

Josep Maria Álvarez Suárez , nascut a Belmonte (Astúries), l'any 1956, és actualment secretari general del sindicat UGT a Catalunya, càrrec que ocupa des de l'any 1994.

Germà Bel Queralt , economista nascut a Les Cases d'Alcanar (Montsià) l'any 1963, actualment és catedràtic d'economia a la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres i articles a revistes internacionals que li han valgut premis com el Mosher Award, i ha sigut diputat al Congrés per Barcelona.

Javier Basso Roviralta , titulat superior en Administració i Direcció d'Empreses, nascut a Lloret de Mar (Selva), l'any 1946, ha sigut regidor a l'Ajuntament de Barcelona i director general de la Corporación Financiera de Caja de Madrid a Catalunya.

Joan Castells Trius , economista nascut a Vilanova i la Geltrú (Garraf), l'any 1952, actualment és president executiu i conseller delegat de la companyia d'assegurances FIATC, Mútua d'Assegurances i Reasegurances a Prima Fixa.

Joan Carles Gallego , llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, nascut a Barcelona l'any 1954, des de l'any 2008 és secretari general del sindicat Comissions Obreres a Catalunya. Ha sigut professor de secundària i és catedràtic de Tecnologia Administrativa especialitzat en Economia.

Joan Hortalà Arau , catedràtic en Teoria Econòmica, nascut a Barcelona l'any 1940, actualment presideix la Borsa de Barcelona. Ha sigut regidor a l'Ajuntament de Barcelona, membre del Parlament de Catalunya i conseller d'Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya.

Joan Majó Cruzate , enginyer industrial nascut a Mataró (Maresme), l'any 1939, actualment és vicepresident de la Fundació Jaume Bofill i president del Cercle pel Coneixement.

Albert Mitjà Sarvisé , enginyer industrial nascut a Arenys de Munt (Maresme) l'any 1954, actualment és consultor energètic independent. Ha ocupat el càrrec de director general d'Energia i Mines, director general de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i va ser membre del Consell d'Administració de l'antiga FECSA.

Alessandro Benuzzi , nascut a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Bolonya, actualment és membre del Consell d'Administració de Prysmian Cables y Sistemas, conseller delegat d'Outsourcing Italia S.r.L. i representant a Espanya d'Elsag Datamat (Gruppo Finmeccanica).

Esther Giménez-Salinas Colomer , doctora en Dret Penal, nascuda a Barcelona el 1949, és rectora de la Universitat Ramon Llull des del 2002 i professora catedràtica de Dret Penal a la Facultat de Dret ESADE de la URL. És també membre del Comitè Permanent de la CRUE (Conferència de Rectors de Universitats Espanyoles), membre de l'executiva d'Universia (la divisió universitària del Banco de Santander) i presidenta de la Comissió "Dona i Ciència" del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Carles Sumarroca Claverol (Barcelona, 1964) és enginyer superior en Telecomunicacions per la UPC i MBA per IESE, actualment ocupa el càrrec de vicepresident de COMSA EMTE. A més, és el president de l'ACEIM (Associació Catalana d'Empreses d'Instal·lacions i Manteniment), membre de la Fundació Enciclopèdia Catalana, del Consell Social i del Patronat de la Fundació de la UPC i president de FemCAT, fundació privada d'empresaris.

Imma Tubella Casadevall , nascuda a la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà), doctora en Ciències Socials i catedràtica de Comunicació, és rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Va ser presidenta de la Societat Catalana de Comunicació de l'Institut d'Estudis Catalans (1995-2003), vicerectora d'investigació i codirectora del Programa de Doctorat de la UOC (1999-2003), vicepresidenta de l'Internet Interdisciplinary Institute -IN3- (1998-2003), presidenta de la Fundació de la Universitat Catalana d'Estiu (2006-2007) i va ocupar el càrrec de directora d'Estudis i Continguts de la CCRTV (1995-2002).

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1083
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: