L'EDAR del Maresme Nord a Tordera mentre es construïa. Foto: Sinagro.
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei la depuradora i els col·lectors en alta del Maresme Nord, a la comarca del Maresme. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 47 milions d’euros, amb una aportació de 14,4 milions del Fons de Cohesió de la Unió Europea, i ha consistit en una depuradora amb tractament biològic, dissenyada per a un cabal de 50.000 m
3 /dia, així com també la construcció de prop de 10 quilòmetres de xarxa de col·lectors.
La instal·lació és semicoberta i incorpora les millors tecnologies disponibles, al mateix temps que no afecta cap espai protegit. La planta sanejarà les aigües residuals dels municipis de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Malgrat de Mar, que es retornaran al Mar Mediterrani.
Aquesta és la novena estació depuradora en servei a la comarca del Maresme, juntament amb les plantes de Mataró, Teià-Maresme Sud, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Tordera, Òrrius i Sant Genís de Palafolls.
Sanejament a Catalunya
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.