Redacció | Actualitzat el 23/11/2012 a les 09:36h

Desmenteixen certes falsedats sobre la intolerància a la lactosa

Unió de Pagesos celebra que l’Agència de Salut Pública de Catalunya hagi fet públic l'informe "Què volem dir quan parlem d’intolerància a la lactosa?"

Segons l'informe, moltes persones que creuen ser intolerants a la lactosa no ho són realment, i molts dels trastorns que són atribuïts a aquesta causa solen respondre a altres malalties o alteracions intestinals.

Unió de Pagesos celebra que l’Agència de Salut Pública de Catalunya, publica avui l’informe Què volem dir quan parlem d’intolerància a la lactosa? que desmenteix certs arguments contraris al consum de làctics sense base científica que s’han difós els darrers anys. L’informe, deixa ben clar que els làctics són aliments d’importància nutricional en totes les etapes de la vida i que una dieta sense làctics fa complicat, per exemple, aconseguir els requeriments d’ingesta de calci.
 
El document recorda que la biodisponibilitat del calci per ser absorbit per l’organisme és molt superior a la llet que als vegetals. Un plat d’espinacs, per exemple, proporciona més de 240 mg de calci, però caldria menjar-ne vuit plats per absorbir una quantitat de calci similar a la de la llet.
 
Així mateix, moltes persones que creuen ser intolerants a la lactosa no ho són realment, i molts dels trastorns que són atribuïts a aquesta causa solen respondre a altres malalties o alteracions intestinals. A més, atribuir-los a una possible intolerància a la lactosa, sense realitzar una prova diagnòstica, priva d’obtenir un correcte diagnòstic i no dóna opció a aplicar el tractament adient. En els casos en que una prova diagnòstica determina que hi ha intolerància a la lactosa, cal fer una valoració individual per ajustar les quantitats d’ingesta de làctics al grau de tolerància digestiva. Hi ha moltes opcions, entre les quals, prioritzar el consum de llets fermentades, com els iogurts, llets sense lactosa i formatges.
 
D’altra banda, l’any 2007, Unió de Pagesos va posar en contacte els responsables del Departament de Salut amb el doctor Sergio Calsamiglia, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, que havia realitzat al Regne Unit un treball recopilatori d’estudis científics que determinaven els beneficis dels làctics sobre la salut humana −prevenció de malalties cardiovasculars, protecció davant diversos tipus de càncer, etc.−, així com l’especial valor alimentari dels làctics, difícilment substituïble per altres aliments.

COMENTARIS

+0
-2
Unió de pagesos i ramaders
Anònim, 25/11/2012 a les 11:47
Que curiós que això ho digui Unió de pagesos i la mateixa administració...seria com tirar-se pedres al seu teulat. S'han oblidat de dir que la llet es una de les principals causes de la osteoporosi dels nostres avis a més amés d'altres inconvenients. Us convido a mirar més Singulars, un dels millors programes que hi han actualment a la televisió. Soc vegetarià i no tinc cap falta de calci.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1125
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: