Redacció | Actualitzat el 18/05/2012 a les 10:48h

El Parc del Foix es dota d'un nou Pla especial

El nou Pla especial inclou terrenys de Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola. Foto: Ddb.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona ha aprovat definitivament el Pla especial del Parc del Foix, de Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola , promogut per la Diputació de Barcelona i tramès pels Ajuntaments esmentats. El nou pla és vigent des de la seva publicació al DOGC, el 27 d'abril. Ara, la superfície protegida és de 3.150 hectàrees de superfície.

L'aprovació del nou Pla especial del Parc del Foix, que substitueix el de 1993, arriba després d'un procés de redacció molt llarg, que ha durat quatre anys. El 12 de maig del 2011, la Comissió d'Urbanisme va aprovar el Pla però va demanar la introducció d'unes petites modificacions per fer un text refós, que ja han estat esmenades.

El Pla especial vigent fins ara només incloïa el municipi de Castellet i la Gornal, mentre que ara s'hi ha inclòs el de Santa Margarida i els Monjos, que ja formava part del parc però no estava protegit perquè era fora del Pla especial. També s'ha inclòs, sense que formi part del Parc del Fox, una zona de 49 hectàrees del terme d'Olèrdola que calia protegir. D'aquesta manera s'evita haver de fer un Pla especial a part.

El nou document també suposa la incorporació al planejament del Parc del Foix de noves figures de protecció que han aparegut des de 1993, com són la Xarxa Natura 2000, la ZEPA (Zona d'Especial Protecció de les Aus) i l'ampliació del PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural). En canvi, no suposa cap modificació en la qualificació del sòl, tot i que canvia la denominació de les diferents zones del parc i elimina el que abans era zona de recerca, de lleure i de preparc. Ara té denominacions més pràctiques: agroforestal, lacustre, forestal, agrària, fluvial, d'interès geològic, zones d'interès botànic, etc.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: