Redacció | Actualitzat el 26/04/2012 a les 16:32h

La dessalinitzadora de la Tordera reprèn l'activitat

Entre abril i novembre, període amb una major afluència de turistes, la planta produirà entre 6-7 hectòmetres cúbics per garantir el subministrament d’aigua

La dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes, es torna a posar en marxa per fer front a la demanda estival. Foto: Gencat.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha reprès avui la producció de la dessalinitzadora de la Tordera –ubicada a Blanes, comarca de la Selva– després d’estar aturada des del passat mes de novembre, dins del nou protocol de funcionament de la planta. Es pren aquesta mesura per garantir totes les demandes de la zona (nord del Maresme i sud de la Selva), tenint en compte que entre abril i novembre es preveu una important afluència de turistes a la zona. Durant aquest temps, la planta produirà entre 6-7 hectòmetres cúbics per garantir el subministrament d’aigua
 
Passat aquest període de temps, la planta es tornarà a aturar i es garantiran les demandes amb l’aigua provinent de l’aqüífer de la Tordera. Cal tenir en compte que la dessalinització a Catalunya és un recurs per aportar garantia al sistema. Per tant, en el moment que comencen a disminuir les reserves ordinàries (embassaments, aqüífers) les dessalinitzadores augmenten el seu ritme de producció.
 
Les dessalinitzadores catalanes poden arribar a produir fins a 80 hectòmetres cúbics (60 a la del Llobregat i 20 a la planta de la Tordera), equivalent a l’embassament de la Llosa del Cavall.
 
Amb aquest nou règim de funcionament de la planta de la Tordera s’han estalviat 1,5 milions d’euros.
 
Preservació de l’aqüífer de la Tordera
 
Durant els mesos que la dessalinitzadora ha estat aturada, l’aqüífer de la Tordera s’ha mantingut en nivells estables. Amb el nou protocol de funcionament que s’aplica a la dessalinitzadora des de novembre de l’any passat, l’extracció d’aigua dels pous és més constant al llarg de l’any i s’eviten així descensos pronunciats en els nivells de l’aqüífer a l’estiu.
 
Per tant, s’ha augmentat l’extracció d’aigua de pous a l’hivern, quan l’aqüífer està millor i amb els nivells més alts, i es disminueix a l’estiu, aportant-se en les puntes estivals més aigua dessalinitzada.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1125
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: