Redacció | Actualitzat el 18/04/2012 a les 13:50h

Dinamarca aposta per integrar l'agricultura en el model territorial

Una delegació del municipi danès de Hjoerring va visitar ahir la seu del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat



Una delegació de polítics i funcionaris responsables de polítiques d'ocupació i planejament territorial del municipi danès de Hjoerring va visitar ahir la seu del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. L'objectiu de la visita era conèixer de primera mà la figura del parc agrari com a gestor d'un espai productiu i econòmicament viable en un entorn periurbà i veure com s'integren, en aquesta activitat professional, valors territorials, turístics i paisatgístics.

La visita s'emmarca en un moment en què el municipi de Hjoerring està iniciant els treballs previs per desenvolupar un nou pla especial. En una regió que combina una forta presència del sector agrícola i ramader amb un turisme important i la presència d'un dels ports més importants de Dinamarca, la delegació danesa s'ha traslladat fins a de l'àrea metropolitana de Barcelona per observar i estudiar diversos àmbits econòmics i productius.

Els visitants han incidit en la capacitat de generar lloc de treball que pot tenir aquest espai agrari en un sector considerat estratègic per aquest municipi. La incorporació de nous pagesos emprenedors i, també, l'aparició d'empreses com Can Perol, Cal Rosset o l'Hortet del Baix, que es dediquen a la venda directa de productes cultivats en l'àmbit del Parc, són alguns exemples d'un sector viu i amb potencials clars de futur.

També ha despertat molt d'interès els òrgans de gestió del Parc, en què de forma consorciada hi són presents els municipis que aporten territori al Parc, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal, però també i el sindicat agrari majoritari a la comarca Unió de Pagesos. La presència del món agrari en la presa de decisions que afecten l'espai agrari del Baix Llobregat és una bona mostra del paper central que hi juga l'agricultura professional i productiva.

En aquest sentit, els càrrecs electes danesos s'han interessat per la manera com dins del Parc Agrari s'aconsegueix integrar l'objectiu fonamental que en aquest espai es desenvolupi una activitat productiva i econòmica viable amb el fet que, alhora, sigui ambientalment sostenible i generadora de paisatge.

La delegació, encapçalada pel president del Consell Municipal de Polítiques Ocupacionals i integrada per membres de quatre formacions polítiques amb representació al consistori i els responsables d'àrees tan transversals com Economia, Ocupació o Planificació Territorial, ha estat rebuda a la masia de Can Comas pel director del Parc, Josep Montasell, i la tècnica Sònia Callau.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: