Redacció/X.B. | Actualitzat el 22/02/2012 a les 11:36h

Aturen la nuclear de Vandellòs per problemes als generadors de vapor

Fa al cas que un dia abans van rebre la visita del CADS i altres representants de la Generalitat de Catalunya

Central nuclear de Vandellós II. Foto: Arxiu.

ANAV, propietària de la central nuclear de Vandellós II (ANAV) va comunicar ahit a la nit al Consejo de Seguridad Nuclear (CSN), seguint els procediments establerts que, a les 21.47 h  s'havia produït la parada automàtica de la planta degut a un senyal de baix nivell als generadors de vapor.

El CSN ha informat que l’incident no ha suposat cap risc per als treballadors, la població o el medi ambient. L’accident s’ha classificat, provisionalment, de nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears (INES). Els sistemes de seguretat de la central nuclear han funcionat, a parer d'ANAV segons el previst i ara s’estan investigant les causes de l’incident. 

Visita del CADS a la nuclears

Fa al cas que diversos membres del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i altres representants de la Generalitat de Catalunya van visitar dilluns, 20 de febrer, les instal·lacions de la central nuclear.

Josep Enric Llebot, secretari de Medi ambient i Sostenibilitat; Assumpta Farran, directora general de Qualitat Ambiental; Jordi Baiget, director general de Coordinació Interdepartamental; Josep Maria Serena, president de l'Associació d'Enginyers Industrials; Ricardo Granados, vicepresident de l'Associació d'Enginyers Industrials; Josep Maria Tost, gerent de l'Agència de Residus de Catalunya i Arnau Queral, director del CADS es van reunir amb el Director General d’ANAV i van realitzar un recorregut per la planta durant el qual van visitar l'edifici de turbines, la sala de control i l'edifici de combustible.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: