Una granja de la Vall d'en Bas, Mas el Pla de Puigpardines, del Grup
GuSaGrup ha estat la primera a rebre l'autorització per produir i comercialitzar llet d'euga fresca. Alguns metges la recomanen als seus pacients perquè té menys greix i es paeix més bé. L'Hospital Josep Trueta de Girona ja està fent un estudi per analitzar-ne les propietats. De fet, s'estudien obrir més granges a la Vall de Camprodón i al Berguedà.
Segons l'empresa que la comercialitza "la llet d’euga reforça l’organisme, augmenta la resistència i aporta vitalitat i energia. Degut a la seva composició única és altament digerible i especialment recomanable en períodes de convalescència i en casos de tractaments que baixen les defenses".
Una llet europea
En països com Alemanya, Bèlgica i Holanda asseguren els experts és aconsellada per molts metges, neuròpates i homeòpates per les seves propietats. És un aliment" molt saludable que ajuda a estar sa i en forma, aportant molta vitalitat i reduint de forma immediata problemes de fatiga i cansament". Segons els especialistes ajuda al tractament del Mal de Kron i del colón irritable.
Degut al seu gran contingut en vitamines que també poden ser absorbides per la pell i que estimulen la irrigació sanguínia té un efecte molt favorable en malalties de la pell. Això ha permès crear una amplia gamma de productes de cosmètica que tenen efectes ràpidament apreciables a les zones aplicades.