Redacció | Actualitzat el 14/12/2011 a les 09:12h

El Canadà abandona Kyoto

El país nord-americà no vol pagar les multes relacionades amb l'incompliment de la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle

Un activista disfressat de primer ministre canadenc, Stephen Harper, durant la celebració de la cimera de Durban Foto: Afp/Alexander Joe.

El Canadà va anunciar ahir que abandona el Protocol de Kyoto, poques hores després que finalitzés la cimera sobre el canvi climàtic de Durban, per no haver de pagar les multes relacionades amb l'incompliment de la reducció d'emissions.

El ministre de Medi Ambient del Canadà, Peter Kent, va dir durant una roda de premsa que "Kyoto no funciona. Kyoto és el passat per al Canadà. Invoquem el dret legal a retirar-nos de Kyoto".

Kent, que va qualificar de "radical" el tractat que Canadà va signar el 1997, va afegir que per complir els seus compromisos amb Kyoto, el país nord-americà hauria de retirar en els pròxims 12 mesos "tot tipus de vehicle" de les seves carreteres o eliminar la calefacció en tots els edificis del país.

El ministre canadenc va afirmar que l'alternativa a aquestes accions "irresponsables" seria "la transferència de 14.000 milions de dòlars dels contribuents canadencs a altres països, l'equivalent de 1.600 dòlars canadencs per cada família".

Kent també va dir que el Canadà només està interessat en un pacte de reducció d'emissions si "tots els principals emissors" hi estan inclosos.

Des que el 2006 el Govern del Partit Conservador del primer ministre Stephen Harper va arribar al poder, el Canadà ha expressat la seva falta d'interès a complir amb el Protocol de Kyoto, especialment perquè no s'afectés el desenvolupament dels jaciment petroliers de la província d'Alberta.

El sector considera que els jaciments de sorres bituminoses constitueixen les segones majors reserves de cru del món, després de les d'Aràbia Saudita, i el Govern de Harper ja ha expressat la voluntat d'accelerar la seva explotació.

COMENTARIS

+0
-0
És clar
Anònim, 14/12/2011 a les 15:05
Uns altres cansats de fer el primo.
+0
-0
quinajeta
Increïble, 14/12/2011 a les 16:45
Si els rics no donen exemple, se'n va tot a campistraus i punt. Quina irresponsabilitat ¡¡

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1081
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: