Redacció | Actualitzat el 29/11/2011 a les 13:35h

El decret sobre la captura d'ocells fringíl·lids contravé les normatives

SEO/BirdLife informa als diputats catalans que la ratificació del decret entra en conflicte amb la Directiva d'ocells i la Llei de patrimoni natural i biodiversitat

Les caderneres com la de la fotografia quedaran desprotegides gràcies al decret-llei de la Generalitat.

SEO/BirdLife ha remès als diputats del Parlament de Catalunya un informe en el qual es detallen els aspectes en què el DECRET LLEI 2/2011 sobre captura d'ocells fringíl·lids, contravé la Directiva d'ocells (92/43/CEE) i la Llei 42/2007 de patrimoni natural i biodiversitat.

El text, enviat per SEO/BirdLife, i que compta amb el suport de nombroses entitats ambientals , informa de manera clara als 135 membres del Parlament, sobre la impossibilitat que les administracions autoritzin la captura d'ocells fringíl·lids per a ser engabiats i inclou informes oficials, emesos el 2010, dels propis tècnics de caça de la Generalitat i de la Secretaria General Tècnica del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, que es pronuncien en aquest sentit. També s'inclouen dues sentències del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees, que ratifiquen la il·legalitat d'aquest tipus d'autoritzacions.

Aquest Decret Llei va ser publicat el passat 21 de novembre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb què la Generalitat pretén modificar la Llei de protecció dels animals i on s'estableix un règim de captura en viu i possessió d'ocells fringíl·lids (pinsà, verdum, cadernera i passerell) adreçat a la cria en captivitat, durant l'any 2011. La Generalitat va aprovar per llei aquest Decret, sense que hi hagués opció a la participació pública, per manera d'evitar possibles al·legacions o recursos en els tribunals per part de les ONG, ja que són normes contràries al medi ambient.

En aquest sentit, la mateixa Generalitat va fer una consulta a la Comissió Europea, que va ser contestada el 20 de juliol de 2008, en què li especificava que havent-hi la possibilitat d'obtenir exemplars d’aquests ocells provinents de la cria en captivitat no procedia d'autoritzar la captura de més exemplars silvestres.

Le entitats ambientals en nom de qui actua SEO/BirdLife són: ADENC-EdC, Associació
de Naturalistes de Girona-EdC, CEPA-EdC, DEPANA, Ecologistes en Acció de
Catalunya (EeAC),Ecologistes de Catalunya (EdC), Grup de Defensa del Ter-EdC,
Grup Naturalistes d’Osona, IAEDEN-EdC, IPCENA-EdC, SEO/BirdLife, WWF

COMENTARIS

+15
-9
Mes clar l'aigua.
Anònim, 29/11/2011 a les 16:16
Senyors caçadors a qui teniu mes proves.

Ja ni a prou de privar de llibertat a uns ocells nomes per el "orgull " de capturar i sentir-lo a cantar. Deixeu-los viure amb pau !!

Sàpiguen que molta gent que captura i caça aquests ocells, o fa sense garanties de que l'animal no a sofert cap lesió....

Molts Ornitòlegs professionals han realitzat cursos per a capturar,i moltes hores de dedicació, per No lesionar a cap ocell,..
hi ara resulta que els "caçadors" amb una trista llicencia de caça de 20 euros, qualsevol paio, pot arreplegar una xarxa i agafar tot lo que es mou sense cap control, ni cap garantia de res.

Si fos el cas, que un ocell capturat s'ha la d'allibera, s'ha de realitzar amb total coneixement de que no a sofert cap lesió, per dictaminar aixo cal ser un Ornitòleg com la capa d'un pi.
... i resulta, que quatre "replegats" volen donar classes de Ornitologia als ornitòlegs....

Cal pensar-hi una mica.
Salut !
+5
-7
democracia
Anònim, 30/11/2011 a les 13:12
Pues bien lo que tinen que dejar es a esta aficion disfrutar de su jovi,,, lo unico que ban a conseguir es que al final esto sea clandestino,, lo cual le dara un valor al pajaro increiblemente superior ala realidad,,, y la gente se buelva loca por conseguir dichos ejemplares de la maxima categoria ,, lo cual significaria que el campo temblaria mas de lo que la gente se inmagina... puesto que aunque suene mal,, daria de comer a mas de una familia!! y con los tiempos que corren mas todavia,,, yo pondria un control esaustivo,,, y dejaria esta aficion que siga como a sido durante mas de 150 años,, un jovi bonito,, y que no perjudica a nadie ni se mete con nadie!! sin mas que sea lo que dios quiera!! pero porsupuesto lo mejor para todos!! DEMOCRACIA DONDE ESTAS QUE NO TE ENCUENTRO???
+8
-3
Esta clar !
Anònim, 30/11/2011 a les 15:04
Si no son cinegetics NO ESPODEN CAÇAR, ni capturar ni tindre em posecio !!
... y si el campo tiembla,... ya vendran los GUARDAS a poner denuncias, y las cosas en su sitio..

Salut !
+0
-0
quatre replegats
Anònim, 25/09/2012 a les 18:56
de esto nada de nada els replegats son en tots cas els qui parlam i escriuen sense coneixement de res jo no em considero cap replegat señor, i amb molts mes coneixements pel que sembla que voste, o esque els coneixements es compran amb un carnet de ornitoleg.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: