Nació Digital | Actualitzat el 28/11/2011 a les 17:18h

Pujol: «L'Agència Catalana de l'Aigua pot arruïnar el país»

Reconeix que l'ens, posat en marxa el 2000 durant el seu mandat, s'ha de reformar

La depuradora de Vilanova del Vallès pot para màquines al desembre perquè l'ACA no paga. Foto: Lluís Vilaró.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) és l'ens més polèmic de tots els que depenen de la Generalitat. Avui, l'expresident Jordi Pujol l'ha criticat amb duresa, assegurant que hi ha organismes i lleis que estan fets "per portar el país a la ruïna. Per exemple, l'ACA. O es reforma bé, o ella sola pot arruïnar un país, i no solament pels dèficits que provoca sinó sobretot pels entrebancs que provoca".

Pujol ha recordat que la seva posada en marxa es va aprovar "de mala gana" i per falta de majoria al Parlament durant el seu mandat, l'any 2000. "La inspecció integral de l'administració ambiental, això és una llei fatal, que ens ha costat molts llocs de treball. I ara és moment de parlar-ne", ha reblat.

Segons Pujol, en el marc d'una conferència del president de la Diputació de Barelona, Salvador Esteve, al país li calen polítics "que expliquin la veritat i no sopars de duro, que siguin valents i atrevits. Com el president Mas o el president Esteve. La democràcia és rigor i la demagògia malbaratament".

COMENTARIS

+8
-1
Una necessitat
Josep Brâut, 28/11/2011 a les 20:40
En un clima com el nostre, amb una xarxa hidrogràfica com la que tenim, l'ACA no és cap luxe, és una necessitat.
+5
-1
Pixa fora de test
Tyr, 29/11/2011 a les 17:56
En Jordi Pujol a vegades pixa fora de test. Primer de tot, que no oblidi que la va crear ell i que l'ACA ha servit per enriquir a molts amiguets que ell va posar a dit.
Jo crec en l'ACA, la seva feina és necessària i no pot pagar pels errors dels polítics, que han fet i desfet al seu gust. Aquests haurien d'estar ara davant d'un jutge, per les greus irresponsabilitats comeses en els darrers anys. La gent de l'ACA fa la seva feina, i té treballadors/es bons i dolents, com a tot arreu.
+2
-1
Al geriàtric, sense aigua...
Anònim, 01/12/2011 a les 18:50
El bó de'n pujolet hauria d'anar desfilant cap a on li toca... i deixar-se d'anar ficant més llenys al foc... I darrera seu tots els amiguets que han fet desfilar per l'ACa i per tot arreu, amb el 3% es poden pagar tots plegats una bona retirada....
+0
-0
Que desaparegui
Anònim, 01/03/2012 a les 17:37
Jo he tramitat papers a l'ACA i en l'època de vaques grasses et podien tenir varis anys per concedir-te un aprofitament d'aigües del que en depenia la feina de molta gent. Et cobraven sis-cents euros per tallar quatre pollancres que tu havies plantat. Sols pals a les rodes a la gent que intenta aixecar el país. Per mi ja la poden tancar i centralitzar-ho tot en el Departament d'Agricultura i ens estalviem directors i càrrecs i funcionaris que no funcionen.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: