Xavier Borràs | Actualitzat el 31/10/2011 a les 09:25h

L'Observatori de l'Energia publica una guia sobre radioactivitat i salut

«Les radiacions i la salut» aborda els conceptes bàsics de la terminologia nuclear

La guia de l'OEC pretén il·luminar allàmon els lobbies nuclears només aporten foscor i desinformació.


L' Observatori de l'Energia de Catalunya (OEC) ha elaborat la breu, però imprescindible, guia Les radiacions i la salut , amb l'objectiu que qualsevol persona preocupada pels efectes de la radioactivitat en conegui els conceptes bàsics per fer-se una idea del que significa la terminologia que s'empra habitualment i, també, perquè pugui tenir elements per fer front a les maniobres de desinformació que es continuaran produint des dels lobbies nuclears i els mitjans i institucions que els donen cobertura. El desig de l'OEC és que el treball realitzat tingui utilitat personal i social.

De fet, una de les característiques de la catàstrofe de Fukushima ha estat la cerimònia de la confusió orquestrada entorn les emissions de radiació dels reactors implicats i els efectes sobre la població.

La menció continuada a sieverts, rems, becquerels, i altres unitats de mesura, realitzades sense contrastar i sense referència als valors i acords internacionals, i aplicades sense criteris de distribució geogràfica unificats, han estat el tòpic informatiu més comú:
  • les apel·lacions que amb la distribució de pastilles de iode ja estava tot solucionat;
  • les modificacions interessades dels nivells "legals" mínims;
  • les informacions primeres, i els desmentits continuats posteriors, del govern del Japó i dels portaveus empresarials sobre els nivells de radiació.
L'abast de la dispersió, i els efectes en els aliments i la població, han afegit més llenya a un caos en el qual resultava impossible treure una informació fidedigna.

L'Observatori de l'Energia de Catalunya és un grup d'anàlisi, treball, estudi i proposició sobre la transició a un model energètic 100% renovable a Catalunya

Documentació :

La radioactivitat i la salut.

COMENTARIS

+0
-0
Si cal informar-se
Anònim, 04/11/2011 a les 11:06
i que se sàpiga que és això de les centrals nuclears i els magatzems benaurats.Que se sàpiga el que costa aquesta enegia tan barata i que de pas ho diguin als japonesos que ara hauran de pagar de la seva butxaca,perqué la companyia responsable no hi pot fer front

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1083
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: