Xavier Borràs | Actualitzat el 07/10/2011 a les 15:08h

Fan fora Ramon Arribas de la direcció del CADS

Després que al juliol el ratifiquessin en el càrrec, Francesc Homs prescindeix d'un professional crític amb la deriva insostenible del país

Ramon Arribas, amb Jordi Bigues a la seva dreta, durant una de les últimes intervencions en públic com a director del CADS, en la presentació del llibre Avui actius…, o demà radioactius. Foto: X.B.C.

Ramon Arribas (Terrassa, 1959), director del Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS) des del 27 de desembre de 2006, ha estat víctima, tardana, del canvi de govern a la Generalitat de Catalunya i ha estat acomiadat del càrrec, després de gairebé cinc anys de treball brillant i compromès al capdavant de l'entitat, on mai no havia fet valdre la seva vella militància a ERC ni havia rebutjat els importants reptes que afronta el país en matèria de medi ambient i sostenibilitat. Amb ell, també queda reduït el seu equip a la mínima expressió, que ja es veurà com gestiona el nou director, que serà nomenat en els pròxims dies: Arnau Queralt (Granollers, 1975), fins ara president del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya.

Després que al mes de juliol, un cop CiU va assumir les tasques del Govern de la Generalitat, el president del CADS, Gabriel Ferraté, defensés davant el secretari de Presidència, Francesc Homs –que havia assumit la dependència del Consell, antigament sota l'òrbita de la Vicepresidència–, la necessitat que Arribas continués al capdavant de la institució, atesa la feina feta i per fer, la professionalitat demostrada i la cohesió de l'equip, ara fa uns dies el mateix Homs va comunicar a Arribas el relleu esmentat. Fa al cas, que al fins ara director del CADS li van oferir el mateix mes de juliol assumir una important feina, que va rebutjar pel fet que es donava continuïtat a la seva tasca.

Segons ha pogut saber EcoDiari, sembla que hi ha dues raons fonamentals pel canvi d'actitud en la cúpula pensant de CiU: l'informe del CADS 1/2011, del mes d'abril d'enguany, Recomanacions del CADS davant el nou context de les centrals nuclears , on apostava per una panorama de reducció i tancament de les centrals nuclears en l'escenari del nou Pla de l'Energia, l'informe 2/2011, Consideracions sobre les modificacions previstes a l’avantprojecte de llei òmnibus en referència a la Llei 20/2009, de prevenció i control ambiental de les activitats , i l'informe 3/2011, Consideracions generals i sobre diverses normatives en l’àmbit de la sostenibilitat modificades per l’avantprojecte de llei òmnibus , en els quals es feien crítiques substancials per la deriva que les retallades podien comportar al desenvolupament sostenible i al medi natural. Els lobbies industrialistes i nuclears tenen un gran pes al partit en el poder i ha pesat molt més llur pressió que la insusbtituïble feina realitzada fins ara pel CADS.

Tot i que en un principi havia sonat el nom de Sergi Cantó, actual subdirector de Medi Ambient, serà Arnau Queralt qui, des d'un perfil més tècnic, menys pressupost i un equip molt més migrat, dirigirà el Consell. Queralt, ha desenvolupat la seva carrera professional com assessor en sostenibilitat i com a assessor institucional i ha estat, entre d'altres, director del Patronat Català Pro Europa i coordinador tècnic del CADS.

Ramon Arribas, ha desenvolupat la seva tasca com a professor de la Facultat de Geografia, és soci numerari de la Societat Catalana de Geografia, soci fundador de la Societat Catalana d’Educació Ambiental i membre de l'ADENC. Va ser nomenat membre de la Comissió Mixta Estat–Generalitat de Transferències, conseller nacional d’ERC, membre del Comitè Executiu d’ERC i secretari nacional de Territori i Medi Ambient d’ERC. Va militar a la LCR durant el franquisme i, posteriorment al Moviment d’Esquerra Nacionalista i a la Crida a la Solidaritat. Des de fa vint anys és militant d'Esquerra Republicana de Catalunya. Va ser regidor i portaveu del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Terrassa entre 1995 i 2007, on era quart tinent d'alcalde de Benestar Social i regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat,  a més de portaveu del grup municipal d'ERC.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: