Redacció | Actualitzat el 04/07/2011 a les 14:08h

Vessament de 100.000 litres de cru a la desembocadura del Francolí

Ho denuncia l'entitat Mediterrània, que apunta als treballs que es fan al port de Tarragona

Les pedres i les aigües a la desembocadura del Francolí han quedat totalment ennegrides. Foto: Mediterrània.

Un gran abocament d'hidrocarbur inunda la desembocadura del Francolí, deixant en l'aigua, ribes i roques un espès mantell negre que està afectant directament l'ecosistema. El Francolí (Tulcis per als romans) desaigua al mar Mediterrani, al port de Tarragona, i és el riu més important dels que neixen a les comarques de Tarragona.

Segons l'observació directa dels tècnics de l'ONG Mediterrània , la quantitat de litres que s'han abocat supera els 100.000. Per aquest motiu l'abocament el consideren d'extrema gravetat. Tenint en compte l'època de l'any en què ens trobem, l'afectació sobre l'avifauna pot ser molt important ja que ara és el moment en què les aus limícoles tenen les seves cries que són nidífugues, no poden volar i sempre es troben en les ribes dels rius, l'espai afectat per l'abocament.

A l'aigua ja s’hi poden observar peixos morts i l'olor s'ha pogut detectar a uns quants quilòmetres de distància. L'origen de l'abocament és desconegut, però tot fa pensar que es podria localitzar dins del port de Tarragona o en els treballs que s'estan realitzant actualment al rack de transport d'hidrocarburs que va des del port i fins al polígon Nord.

Mediterrània ha presentat la corresponent denúncia davant el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Ajuntament de Tarragona, Guàrdia Civil SEPRONA, i al Port de Tarragona.

Per ara es desconeixen més dades i pel que sembla cap administració havia detectat l'abocament, cosa que ens sembla vergonyós, ja que existeixen mecanismes i personal que vetlla per aquests ambients. En aquest sentit veiem la irresponsabilitat de l'empresa que ha provocat l'abocament ja que, pel que nosaltres sabem, no ha comunicat l'accident.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: