Redacció | Actualitzat el 27/06/2011 a les 17:41h

Girona acull el VII Simposi de les Ciències Europees d’Aigua Dolça

Investigadors de renom internacional com el Dr. David Livingstone, la Dra. Margaret A. Palmer i el Dr. Guy Woodward hi són presents

Aquest dilluns 27 de juny s'ha iniciat el VII Simposi de les Ciències Europees d’Aigua Dolça (Symposium for European Freshwater Sciences (SEFS), el primer que té lloc a Catalunya i a l'estat Espanyol. El Palau de Congressos de Girona serà durant una setmana el punt de trobada de més de 500 investigadors sèniors i estudiants que discutiran sobre els desafiaments dels canvis globals en els sistemes aquàtics continentals i en la seva biodiversitat.

Des de fa deu anys se celebra biennalment aquesta trobada a nivell europeu que, enguany, és organitzada per l’Asociación Ibérica de Limnología (AIL) amb la col·laboració de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i la Universitat de Girona (UdG). Les societats ecològiques que estudien les aigües continentals a Europa són les impulsores d’aquest acte que ja ha passat per altres ciutats com Toulouse (França), Edinburgh (Escòcia) i Anvers (Bèlgica), on es va celebrar per primer cop, entre d’altres.

El tema específic del congrés d’aquest any és “Ecosistemes d’aigua dolça – Canvis en els reptes de conservació i gestió en el marc del canvi global (Freshwater ecosystems – Challenges between conservation and management under global change)".

Entorn d'aquesta proposta, investigadors de renom internacional com el Dr. David Livingstones (EAWAG, Suiza), la Dra. Margaret A. Palmer (University of Maryland, EUA), el Dr. Guy Woodward (University College, Londres), el Prof. Gilles Pinay (University of Birmingham, Regne Unit), el Dr. Andrew Boulton (University of New England, Austràlia), el Dr. Arturo Elosegi (Universitat del País Basc) i Kurt D. Faush (Colorado State University, USA), parlaran sobre aspectes rellevants d’hidrologia i biologia als rius europeus i sobre els canvis globals que pateixen els ecosistemes d’aigua dolça.

El simposi es realitzarà en diverses sessions simultànies, del dilluns 27 al divendres 1 de juliol, a excepció del dimecres, que com a cada edició s’ha programat una visita externa a espais d’interès científic i cultural. És a dir, les sessions es faran de dilluns a dimarts i de dijous a divendres de 8:30h a 20:00h, amb unes tres hores de descans, repartides entre l’esmorzar, el dinar i el berenar. A més, la setena edició del SEFS comptarà amb més de 500 espais per a exposicions orals, exhibicions orals i pòsters.

Generar un espai proper als investigadors i als problemes europeus és una de les principals finalitats del Simposi de les Ciències Europees d’Aigua Dolça que també busca crear interès i una massa crítica d’àmbit europeu en aquest entorn.

Vegeu tot el dossier sobre el VII Simposi de les Ciències Europees d’Aigua Dolça.

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: