Redacció | Actualitzat el 16/02/2011 a les 11:05h

Un nou estudi demostra que la llet ecològica és més nutritiva

Ho revela el número de gener del Journal Of Dairy Science

La llet ecològica és més saludable que la seva equivalent convencional bàsicament per raó de l'alimentació mitjançant pastura dels animals, segons un nou estudi de la Universitat de Newcastle, al Regne Unit. L'estudi demostra que la llet ecològica de supermercat conté menys grasses saturades i nivells més alts d'àcids grassos beneficiosos comparada amb la llet convencional també de supermercat.

Gillian Butler, que va liderar l'estudi, va manifestar que escollir llet ecològica podia permetre als consumidors reduir el seu consum de greixos saturats entre un 30% i un 50% i tot i així seguir ingerint la mateixa quantitat d'àcids grassos beneficiosos. L'estudi, publicat al Journal Of Dairy Science del mes de gener, va trobar que les diferències entre la llet ecològica de supermercat i la convencional eren encara més marcades que les diferències oposades en estudis previs que analitzaven la llet fresca de granja.

Aquesta diferència nutricional entre una llet i l'altra pot respondre bàsicament a la dieta de les vaques, ja que la normativa ecològica marca que com a mínim el 60% de la dieta d'una vaca sigui herba, mentre que la producció convencional no ha de complir aquest requisit.

Segons Butler, l'estudi suggereix una gran uniformitat a la qualitat de la llet ecològica entre les diferents marques i granges a causa que totes compleixen els mateixos requisits de producció, mentre que els productors de llet convencional van mostrar "qualitat variable".

Navega per les etiquetes

vaquesecològicaorgànicalletNutrició

COMENTARIS

+0
-0
Ja ho sabiem ...
Trencalòs, 22/02/2011 a les 16:42
Quan vaig treballar en els continguts d'una web d'una associació de productors ecològics fa uns anys, ja ens havien arribat notícies i informacions sobre estudis que mostraven que els aliments ecològics eren més nutritius que els convencionals.

En aquells anys havien arribat estudis sobre fruita i panís, i les analítiques fins i tot mostraven que els de producció transgènica tenien menys nutrients que els de producció convencional i, per descomptat, que els de producció bio.

Què us pensaveu? Salut.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1125
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: