La llet ecològica és més saludable que la seva equivalent convencional bàsicament per raó de l'alimentació mitjançant pastura dels animals, segons un
nou estudi de la Universitat de Newcastle, al Regne Unit. L'estudi demostra que la llet ecològica de supermercat conté menys grasses saturades i nivells més alts d'àcids grassos beneficiosos comparada amb la llet convencional també de supermercat.
Gillian Butler, que va liderar l'estudi, va manifestar que escollir llet ecològica podia permetre als consumidors reduir el seu consum de greixos saturats entre un 30% i un 50% i tot i així seguir ingerint la mateixa quantitat d'àcids grassos beneficiosos. L'estudi, publicat al
Journal Of Dairy Science del mes de gener, va trobar que les diferències entre la llet ecològica de supermercat i la convencional eren encara més marcades que les diferències oposades en estudis previs que analitzaven la llet fresca de granja.
Aquesta diferència nutricional entre una llet i l'altra pot respondre bàsicament a la dieta de les vaques, ja que la normativa ecològica marca que com a mínim el 60% de la dieta d'una vaca sigui herba, mentre que la producció convencional no ha de complir aquest requisit.
Segons Butler, l'estudi suggereix una gran uniformitat a la qualitat de la llet ecològica entre les diferents marques i granges a causa que totes compleixen els mateixos requisits de producció, mentre que els productors de llet convencional van mostrar "qualitat variable".