Redacció | Actualitzat el 21/01/2011 a les 18:57h

Catalunya arriba als 849 MW eòlics el 2010 amb 6 nous parcs

Aquestes noves instal•lacions han suposat una inversió de 275 milions d’euros

Encara que el 2010 han crescut els aerogeneradors a Catalunya, EolicCat creu que encara són insuficients. Foto: Arxiu ND.

EolicCat, l’Associació Eòlica de Catalunya valora positivament que Catalunya hagi afegit 195,13MW eòlics a la xarxa elèctrica durant el 2010.

Una xifra que augmenta fins a 849,64MW la capacitat de generació eòlica catalana, el que suposa un total de 31 parcs eòlics i 626 aerogeneradors.

En aquest sentit, el president de l’Associació, pel Ramon Carbonell “sempre és una bona noticia que el Catalunya avanci en la implantació d’energia eòlica i escali posicions en aquest sentit pels grans avantatges tant visibles com invisibles que aquesta aporta a la societat i el territori”.

Els MW instal·lats actualment a Catalunya han suposat una inversió de 275 milions d’euros amb una transferència de renda al territori de 950.000 euros cada anys.

Unes dades que també es poden traduir en beneficis mediambientals. Durant un any s’ha evitat l’emissió de 700.000 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera, l’equivalent a retirar de la circulació mig milió de turismes, i s’ha generat amb una energia autòctona, neta i renovable l’equivalent el consum elèctric anual de 600.000 llars catalanes.

Amb tot, Carbonell, recorda que “cal accelerar el ritme d’instal·lació d’eòlica a Catalunya, perquè encara estem lluny d’assolir l’objectiu dels 3.500MW marcat al Pla de l’Energia”

Els 195,13 MW del 2010 els han aportat la connexió total o parcial dels parcs de Corbera, Vilalba dels Arcs, Mudèfer, Almatret, Sant Antoni i Coll de la Garganta, ubicats a les comarques de la Terra Alta, el Segrià, Les Garrigues, Ribera d’Ebre i Priorat.

Els dos parcs eòlics amb una connexió parcial són, d’una banda, el de Sant Antoni  al la comarca del Segrià i, de l’altra, Coll de la Garganta, entre el Priorat i la Ribera d’Ebre.

En el primer, de moment, s’han instal·lat cinc dels 20 aerogeneradors que conformen el parc. Cal destacar que aquest parc és el primer a l’Estat en incorporar aerogeneradors del fabricant alemany Fuhrländer.

L’altre parc amb una connexió parcial, el de Coll de Garganta, disposa de nou dels 13 aerogeneradors que el composen a l’espera, des de fa dos anys, de rebre el vist-i-plau del Departament de Medi Ambient i Habitatge pel que fa a la ubicació definitiva de quatre molins.

Els càlculs publicats per l'AEE (Asociación Empresarial Eólica) consideren que els parcs eòlics Turó del Magre, Anoia, Veciana i Pujalt s'han posat en marxa durant l'any 2010, i que el parc eòlic Conesa té 15 aerogeneradors instal·lats, en comptes dels 14 que hi ha en realitat. Són aquests els motius que generen divergència amb les xifres de l'Associació Eòlica de Catalunya. EolicCat considera que els quatre parcs de la comarca de l'Anoia estan en servei des de desembre de 2009. Segons l’Associació catalana, durant l'any 2010 a Catalunya van entrar en servei 195,13MW eòlics essent la potència en servei a 31/12/2010 de 849,64 MW repartits entre 31 parcs eòlics.

Sobre EolicCat

EolicCat aplega a 50 empreses que operen en el sector eòlic a Catalunya. En aquesta associació hi són presents primers fabricants d’aerogeneradors del món, tots els impulsors eòlics a Catalunya, entitats financeres i altres petites i mitjanes empreses.

EolicCat vol fer realitat la planificació eòlica formulada al Pla de l’Energia de Catalunya 2006 – 2015, aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya l’Octubre de 2005, un projecte que contempla un objectiu de 3.500 MW de potència eòlica instal·lada a Catalunya l’any 2015.

Actualment a Catalunya hi ha 31 parcs eòlics en funcionament, amb una potència eòlica instal·lada de 849,64 MW.

COMENTARIS

+2
-0
Inversions
Anònim, 23/01/2011 a les 11:03
I quantes estacions eòliques familiars no espodrien haver instal·lat amb aquests diners? Els parcs eòlics aquests només beneficien les grans empreses que hi ha al darrere. La inversió és monstruosa, el manteniment és caríssim, la sostenibilitat dels corredors que calen per a poder accedir-hi és nul·la...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: