Redacció | Actualitzat el 10/01/2011 a les 15:49h

Indústria autoritza a Red Eléctrica la interconnexió amb el Rosselló

Dóna el vistiplau a la construcció de l'estació convertidora de Santa Llogaia i de la línia elèctrica subterrània fins a Baixàs

El Ministeri d'Indústria ha aclarit un dels últims esculls administratius de la interconnexió elèctrica amb França després d'haver autoritzar la construcció per part de Red Eléctrica de España (REE) de l'estació convertidora l'Alt Empordà i de la línia subterrània fins al Rosselló.

En concret la Direcció General de Política Energètica i Mines ha donat el vistiplau a la construcció de l'estació convertidora de Santa Llogaia i de la línia elèctrica subterrània en corrent continu entre aquest municipi i la frontera francesa, a la demarcació de Girona.

La interconnexió amb França unirà Santa Llogaia (Alt Empordà) amb Baixàs (Rosselló) i enllaçarà d'aquesta manera els sistemes elèctrics d'ambdós estats. La línia estarà soterrada i anirà en corrent continu. La seva entrada en servei el 2014 duplicarà la capacitat d'intercanvi d'electricitat amb França, que passarà del 3% actual al 6%.

Per a Indústria, l'aprovació de la línia i de l'estació convertidora suposa una fita en el projecte, que "contribuirà a la millora de la seguretat de subministrament en ambdós països, a integrar la producció eòlica, a alimentar el tren d'alta velocitat ia assegurar el subministrament de l'augment de la demanda en l'àrea del nord-est de Catalunya i als Pirineus orientals".

Mentre s'emeten les autoritzacions administratives, REE continua els treballs amb l'homòloga francesa RTE per al desenvolupament del projecte. La societat conjunta formada per aquestes dues empreses, Inelfe, va adjudicar a finals de l'any passat dos importants contractes de construcció de la línia subterrània d'interconnexió elèctrica entre Espanya i França a Siemens i Prysmian.

De fet, aquests contractes suposen el 60% dels 700 milions del pressupost total amb què compta la societat conjunta, i es refereixen precisament a la fabricació de les estacions conversores i l'estesa de les línies.

En concret, Prysmian fabricarà 252 quilòmetres de cable per als 65 quilòmetres de la interconnexió, ja que el projecte es compon de quatre línies. Aquests dos parells de cables transportaran d'un costat a altre de la frontera 2.000 megawatts de corrent continu a 320 quilovolts.

Per la seva banda, Siemens construirà dues estacions convertidores, una a cada extrem de la línia, que tenen com a missió transformar el corrent elèctric altern en continu. L'una estarà en Baixàs (Rosselló), mentre que l'altra és precisament la de Santa Llogai, a l'Alt Empordà.

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1112
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: