Redacció Barcelona | Actualitzat el 20/07/2010 a les 16:09h

Simon A. Levin és guardonat amb el premi Ramon Margalef d'ecologia

Per les seves contribucions fonamentals a l’ecologia teòrica en relació amb la importància de l’heterogeneïtat espacio-temporal

Simon A. Levin

El jurat decideix atorgar el Premi Ramon Margalef 2010 a Simon A. Levin per les seves contribucions fonamentals a l’ecologia teòrica, particularment en relació amb la importància de l’heterogeneïtat espacio-temporal, i pel seu treball innovador sobre la integració de diferents escales per a la comprensió dels processos ecològics. A més, el Dr. Levin ha aplicat aproximacions científiques a la conservació de la biodiversitat i ha format un gran nombre de doctorands que han esdevingut investigadors de prestigi.

Sobre Simon A. Levin

Nascut l’any 1941 a Baltimore (Maryland, Estats Units d’Amèrica), és matemàtic de formació (John Hopkins University, 1961) i treballa des de fa 40 anys en biologia matemàtica, especialitzant-se en l’ús de models matemàtics i estudis empírics per a la comprensió de patrons macroscòpics d’ecosistemes i de diversitats biològiques.

Considerat un dels líders mundial en ecologia teòrica, ha contribuït significativament al desenvolupament de les ciències ecològiques i el seu progrés conceptual, amb l’establiment del camp de l’ecologia espacial i la biosfera com a “sistema adaptatiu complex”. S’ha dedicat així mateix a promoure la conservació biològica i a la millora de la gestió dels ecosistemes.

Actualment és Catedràtic de Biologia al Departament d’Ecologia i Biologia Evolutiva de la Universitat de Princeton (New Jersey, Estats Units), i els seus àmbits d’estudi i recerca són: la dinàmica de poblacions i de comunitats, l’heterogeneïtat i els problemes espacials de l’escala, l’ecologia evolutiva, l’ecologia teòrica i matemàtica, i els processos de la biodiversitat i de l’ecosistema.

Ha rebut diverses distincions per la seva tasca, com ara el premi Okubo de la Societat de Biologia Matemàtica de la Japanese Society for Theoretical Biology, el Heineken de Ciències Mediambientals de la Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences i el premi Kyoto de Ciències Bàsiques.

Per establir contacte amb el Dr. Levin o per a més informació, podeu consultar la pàgina web www.princeton.edu/~slevin/

Els membres del Jurat
 
Presidenta del Jurat
Marta Estrada
Professora d'investigació, Institut de Ciències del Mar, Consell Superior d'Investigacions Científiques (Barcelona, Espanya)
Vocals
Wolf E. Arntz
Professor emèrit, Divisió d'Ecosistemes Bentònics, Alfred-Wegener-Institut für Polarund Meeresforschung (Bremerhaven, Alemanya)
Ellen van Donk
Professora investigadora, Departament d’Ecologia Aquàtica, Institut d’Ecologia dels Països Baixos (Niewersluis, Països Baixos)
Josep Peñuelas
Professor investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques i president de la Institució Catalana d'Història Natural (Barcelona, Espanya)
Osvaldo Sala
Professor de biologia, Departament d'Ecologia i Biologia Evolutiva, director del Centre d'Estudis Ambientals, Brown University (Providence, Rhode Island, Estats Units d'Amèrica)
José Sarukhán Kermez
Professor investigador, Institut d'Ecologia, Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (Mèxic DF, Mèxic)
Adriana Zingone
Científica Sènior, Laboratori d'Ecologia i Evolució del Plàncton, Estació Zoològica Anton Dohrn (Nàpols, Itàlia)
Secretari científic
John Celecia, especialista ex-Sènior del Programa de la UNESCO Man and the Biosphere (MAB), professor d'Ecologia i Desenvolupament Humà Sostenible (París, França)


Els guardonats anteriors

2005
Paul K. Dayton
2006
John H. Lawton
2007
Harold A. Mooney
2008
Daniel Pauly
2009
Paul R. Ehrlich

Navega per les etiquetes

Simon A. LevinRamon Margalef

Referències a Internet

Simon A. LevinRamon Margalef

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1125
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: