Redacció Barcelona | Actualitzat el 14/07/2010 a les 17:02h

Candidatura ecologista al Parlament

Els Verds aplegarà els grups de Santiago Vilanova, Josep Lluís Freijo, Joan Oms i Esteban Cabal

 
Les diverses i històriques organitzacions polítiques de l'ecologisme català, dividides durant anys, estan a punt d'informar de l'acord que els permetrà concórrer totes juntes en una sola coalició amb el nom Els Verds, segons que ha comentat a EcoDiari Josep Lluís Freijo, a les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquesta tardor.

Es tracta d'Alternativa Verda, liderada per Santiago Vilanova; Els Verds-Alternativa Ecologista de Catalunya, de Josep Lluís Freijo; Els Verds-Opció Verda, de Joan Oms, i, Els Verds-Grup Verd, d'Esteban Cabal.

L'acord final, que es farà conèixer formalment al mes de setembre, és d'ampli abast, ja que a més d'aplegar-se per a les eleccions parlamentàries, serviria, també, per a les eleccions municipals del pròxim 2011.

Navega per les etiquetes

eleccions al Parlament

Referències a Internet

eleccions al Parlament

COMENTARIS

+0
-0
Matisos
Al tanto que va de canto, 14/07/2010 a les 20:22
Aquesta informació fa temps que corre. En primer lloc, però, semblava clar que Alternativa Verda donava suport a la Crida a la Unitat Popular que es presenta segur amb Revolta Global. En segon lloc, Joan Oms va ser diputat del PSOE (una excel·lent referència, dit sigui de passada). En tercer lloc, tot són rumors i els webs d'aquests partits no diuen res de res. Potser estaria bé que donessin la cara i diguessin si és cert, si no és cert, si està en fase de debat o què. A veure quan els verds es fan grans, que jo els votaria de gust.
+0
-0
I ademés...
LLuís Barracas, 15/07/2010 a les 11:58
Que no s'oblidin de manifestar-se clarament envers el país.
Si fessin l'opció ecologista-sobiranista, encara rebrien molts més votants.
+1
-0
BONA NOTICIA
Sara (Sant Adrià de Besos), 15/07/2010 a les 13:13
Molt bona noticia!

Pel que es veu va de debó i sera una candidatura ferma que es presentara pel septembre.

Anims!
+0
-0
només verd
Verd, 15/07/2010 a les 22:17
No en vull ni sentir parlar de sobiranisme. Si hi ha un partit verd el votaré, jo i molts d'altres, però ni parlar-ne de discurs sobiranista ni unionista ni punyetes clàssiques. Ser verd i ecologista no té res a veure amb la política tradicional ni res de tot això.
+0
-0
ecologistes?
Martin, 17/07/2010 a les 19:22
Alternativa Verda va amb els sectors independentistes de la CUP i no amb aquest Joan Oms que ha fet molt de mal al moviment ecologista i es el culpable de les ruptures ha vengtu el logo al millor postor a IC, després al pSC fins anar a la butaca del PSOE un partit que no s'ha caracteritzat per ser ecologista en cap cas
+0
-1
No manipuleu
Anònim, 20/07/2010 a les 09:13
Alternativa Verda (els únics verds amb una politica seriosa) anirà amb la Crida per la Terra. Es més, participa en la Conferència Nacional del Sobiranisme de cara a configurar una llista única i transversal de tot l'independentisme. La llisteta dels frikis Freijo, Oms i Cabal (el grup d'aquest a Catalunya no existeix es una fantasmada; bé en Freijo i Oms tb són fantasmetes) ni treurà cap diputat, ni l'ecologisme social i de base els reconeixen ni se'ls prenen seriosament. Ni el Partit Verd Europeu confia amb aquesta colla mig secta, mig fricandó. Ja fa anys que malden com uns trepes afamats una sortida pels seus ecoculs,...i ni així.

I sí, o l'ecologisme assumeix i participa del sobiranisme....o serà una pífia inconexa i aliena a la població (calla, que igual són ecoespanyolistes), vaja... per no donar ni un duro per aquests marginals...o són pagats pel PSOE?
+0
-2
joan oms historia d'un trepa
kAOS, 20/07/2010 a les 12:09
+0
-1
Alternativa Verda per la canidatura unitaria independentista
Anònim, 20/07/2010 a les 20:11
I no pas cap coalicíó amb els friki-verds (Freijo-Oms-Cabal)
Comunicat de la Conferencia Nacional del sobiranisme, on participen i signen. Sembla que donaran suport a la proposta de Solidaritat Catalana. Que ho diguin públicament si no es cert.



COALICIÓ PER A LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA
La Crida a una Conferència Nacional del Sobiranisme, promoguda pel Manifest 12 d’Abril que van impulsar el Dr. Moisés Broggi, Antoni M. Badia i Margarit, Heribert Barrera, Oriol Domènec, Agustí Bassols i Joan Blanch i que va ser avalada per un centenar de personalitats rellevants, està sent recollida pels partits polítics i entitats del sobiranisme emergent.
Com a continuació de la reunió d’entitats i partits celebrada el dia 14 de Juliol a l’Ateneu Barcelonès; el Bloc Sobiranista Català, el CADCI, el Cercle Català de Negocis, Crida per la Terra, CUP d’Arenys de Munt, Democràcia Catalana, Els Verds Alternativa verda, Estat Català, Força Catalunya, Partit Republicà Català, Reagrupament, Suma Independència, Unitat Nacional Catalana i un portaveu de les Consultes per a la independència, van participar ahir en una reunió a Barcelona.
Els partits sobiranistes estan valorant la possibilitat de formar una coalició electoral per a la Independència de Catalunya.
Barcelona, a 20 de Juliol de 2010

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: