Redacció | Actualitzat el 19/12/2022 a les 14:30h

Ercros tanca la producció a Flix després de 125 anys

L'empresa ha comunicat el tancament, que afectarà 50 treballadors directes i un centenar d'operaris d'empreses subcontractades

La històrica planta industrial d’Ercros a Flix tancarà l’única línea de producció que li queda el proper 1 de gener. La direcció de l’empresa ha comunicat als representants sindicals el tancament de la fàbrica de fosfats, la qual cosa comportarà l’acomiadament del 50 treballadors que resten a la plantilla, i també es quedaran sense feina el centenar d’operaris d’empreses subcontratades. 

Ercros, segons informa el Diari de Tarragona, ha argumentat la seua decisió de tancar a partir de la impossibilitat de renovar el contracte de subministrament d’àcid clorídric i també el de fabricació de fosfat bicàlcic. La situació dels mercats i les perspectives no favorables per als propers anys en serien la justificació.

Davant l’anunci del cessament de l’activitat d’Ercros a Flix l’equip de govern de l’Ajuntament  ha emés un comunicat en què expresa la seua solidaritat cap als treballadors afectats i explica que després de mantenir reunions este divendres amb els comitès de les empreses afectades, vetllaran "perquè les condicions econòmiques i laborals de totes les persones treballadores siguen justes". A tal efecte, el govern municipal ha mantingut els primers contactes amb el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per fer seguiment de l’ERO plantejat i dels que puguen derivar-se’n.

Amb tot, el govern municipal insta Ercros, Covestro i Phosphea a que exploren alternatives per allargar la producció de fosfat bicàlcic a Flix i conclou que continuarà "treballant en el projecte de reindustrialització per tal de generar nous llocs de treball a Flix".

L’empresa començarà a negociar les condicions dels acomiadaments amb els representants sindicals la setmana que ve.

Just dos dies abans d’informar als representants sindicats de la decisió de tancar, Ercros feia públic uns beneficis de 50,52 milions d’euros al setembre d’enguany, un 93% mes que els de l’any anterior. Les vendes han estat de 774 milions d’euros, un 40,4% majors que les aconseguides el 2021. També informava que a 30 de setembre de 2022, Ercros disposava de liquiditat per import de 138,62 milions d'euros, dels quals 49,21 milions corresponen a tresoreria i 89,41 milions, a línies de finançament no disposades.

Amb més d'un segle d'història (des del 1897), Flix és el degà dels centres productius d'Ercros i pioner en el sector de la química bàsica a Espanya. El 2017 la fàbrica va tancar la seva planta de fabricació de clor amb tecnologia de mercuri, prohibida per la Directiva d'emissions industrials de 2010.

La fàbrica de Flix produia actualment -en règim de maquila- fosfat dicàlcic, producte que s'utilitza en la fabricació de pinsos per a l'alimentació animal.

Navega per les etiquetes

ErcrosFlix

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1089
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: