Redacció | Actualitzat el 29/09/2022 a les 19:02h

Sant Vicenç de Castellet acollirà la X Trobada d'estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Tindrà lloc el 22 i 23 de novembre i les inscripcions ja estan obertes

Sant Vicenç de Castellet acollirà els propers 22 i 23 de novembre la X Trobada d'estudiosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. La Trobada inclourà una sessió commemorativa sobre el 50è aniversari de la creació del parc natural. Durant dues jornades es compartirà informació sobre els estudis, actuacions i recerques fetes a l'entorn del Parc els darrers cinc anys. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins al 21 d'octubre.

Les trobades d'estudiosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac se celebren cada cinc anys i s'hi poden presentar tots aquells treballs que, provenint d'institucions acadèmiques o de recerca, d'entitats diverses o bé realitzats a títol particular, estiguin centrats en el patrimoni natural i cultural i en la gestió del parc natural i el seu entorn immediat.

La primera trobada va tenir lloc l'any 1987 a Matadepera i va servir de mostra de la vitalitat del Parc i l'interès que aquest desperta entre la societat pel gran nombre de treballs de recerca i estudi que al llarg de tot aquest temps s'han centrat en el massís de Sant Llorenç i en la serra de l’Obac.

Bona part de l'èxit d'aquestes trobades d'estudiosos és possible gràcies a la suma d'estudis i recerques que es duen a terme des de diferents àmbits de la ciència i la cultura ja que, si bé el seguiment del patrimoni natural és bàsic en un espai natural protegit i el seu entorn geogràfic, el patrimoni cultural també ha ocupat bona part dels esforços en la gestió d'aquest espai.

Les persones o entitats que vulguin presentar una comunicació amb els resultats dels seus treballs disposaran d'un màxim de deu minuts per fer-ho. També es podran presentar pòsters il·lustratius, presentin comunicació o no, i es comptarà amb un espai per exposar-los durant la X Trobada.

Les sessions a la Trobada son gratuïtes per al públic en general, però per raons organitzatives, les persones interessades a assistir-hi, ja sigui com a oients o com a ponents, hauran de formalitzar la inscripció corresponent Formulari d'inscripció per a oients i Formulari d'inscripció per a ponents.

Com a novetat, les sessions es podran seguir tant presencialment com també virtualment pel canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals.

Posteriorment, la Diputació de Barcelona publicarà en un volum en format digital els treballs presentats, que juntament amb les publicacions de les edicions anteriors, estarà disponible a la Llibreria de la Diputació.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1089
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: