Redacció | Actualitzat el 16/03/2022 a les 16:55h

Els Agents Rurals incorporen bicicletes elèctriques al parc mòbil

La previsió és que hi hagi dues unitats fixes al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i, també, presència als Aiguamolls de l'Empordà i al delta de l'Ebre

Membres del cos d'Agents Rurals amb les noves bicicletes elèctriques. Foto: @agentsruralscat.


Aquest dilluns s’han lliurat a l’Àrea General del Cos d’Agents Rurals les quatre noves bicicletes elèctriques que s’incorporaran al parc mòbil del cos. Les bicicletes adquirides corresponen al model Mendiz EX30, una bicicleta elèctrica de MTB pensada per poder accedir per tot tipus de camins, ideals per a les tasques de vigilància i prevenció en espais naturals protegits.

La patrulla amb bicicleta vol aportar més agilitat i versatilitat als agents precisament en aquells espais protegits amb una gran afluència de visitants on, a vegades, els vehicles tot terreny tenen dificultats per a poder accedir-hi per determinats senders.

Amb aquesta adquisició, el cos d’Agents Rurals vol apostar per una vigilància més pròxima a la ciutadania especialment en aquells indrets que aglutinen molts visitants per a realitzar activitats esportives o de lleure. La previsió és que hi hagi dues unitats fixes al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici –durant la primavera i estiu, quan el temps millora–, prioritzant també la presència a altres parcs naturals, especialment els Aiguamolls de l’Empordà i el Delta de l’Ebre.

Amb aquestes incorporacions, el parc mòbil dels Agents Rurals esdevé molt més respectuós amb el medi ambient, comptant amb vehicles de zero emissions, una acció que vol tenir un efecte també d’exemplaritat davant la situació d’emergència climàtica.

[h3Renovació del parc mòbil del Cos[/h3]
L’any 2021, i per a avaluar l’eficiència i funcionalitat d’adquirir bicicletes elèctriques, el cos de Banders d’Andorra va cedir dues de les seves bicicletes als Agents Rurals per a poder fer una prova pilot de patrulla amb bicicleta, que es va realitzar a la regió de l’Alt Pirineu.

Els darrers dos anys, els d’Agents Rurals també han adquirit un total de 109 vehicles (50 Toyota Hilux i 59 Dacia Duster), substituint una part important dels 130 vehicles que eren de propietat i que tenen una mitjana d’edat superior als 15 anys d’antiguitat.
 
[h3]Pla estratègic dels Agents Rurals 2019-2024[/h3]
El Pla de renovació i dimensionament de la flota de vehicles es troba contemplat al Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR) aprovat el juliol de l’any 2019 i que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions.

El PECAR té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, reforçar la visibilitat i capacitat de comunicació, desplegar les categories professionals i l’estructura de comandament, entre d’altres.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1092
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: