El passat 3 de desembre de 2020, el Govern de la Generalitat de Catalunya va publicar al DOGC la convocatòria per a la concessió de subvencions al Programa d’ajuts per a actuacions de rehabilitació energètica en edificis existents que
es pot consultar a través d’aquest enllaç.
Els interessats que vulguin accedir-hi han de complir un seguit de condicions perquè les actuacions puguin beneficiar-se d’aquestes ajudes:
• Millorin l'aïllament tèrmic d'un edifici.
• Impliquin un augment de l'eficiència energètica o un ús d'energies renovables en les instal·lacions de calefacció, climatització, ventilació i aigua calenta sanitària (o també les que suposin una millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions d'il·luminació).
• L'aplicació de les mesures assoleixi una reducció del consum d'energia final mínim del 10% respecte de la situació de partida.
• Aconsegueixi que la qualificació energètica de l'edifici millori una lletra en l'escala d'emissions de diòxid de carboni (llevat dels que ja tenen la qualificació energètica A). En cas dels edificis que no disposen de procediment per a la seva qualificació energètica, s'haurà d'assolir un estalvi d'energia final mínim del 20%.
[noticia]23674[/noticia]
Des del programa
HolaDomus impulsat per l’Ajuntament d’Olot s’informa i s’ajuda de franc els ciutadans en la gestió de tràmits per a demanar les subvencions. Es pot contactar amb l’oficina al telèfon 972 279 136 o
amb una visita a la pàgina web. També, trobareu tota la informació detallada d’aquestes ajudes
al web de l’ICAEN.
El programa d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis està destinat a incentivar actuacions en edificis existents - ja siguin habitatges, tan unifamiliars com edificis residencials col·lectius d’habitatge, o edificis de qualsevol altre ús - o sobre un o diversos habitatges o locals d’un mateix edifici, siguin considerats individualment o sobre parts d’un edifici. En queden excloses les actuacions realitzades sobre edificis de nova construcció, en ampliacions o aquelles destinades a canvis d’ús de l’edifici.
Es pot sol·licitar l'ajut fins al 31 de juliol de 2021 o fins que s'exhaureixi el pressupost disponible per a cada opció, tal com s’estipula a les bases d’aquestes subvencions. L’aposta per millorar l’eficiència energètica dels edificis està directament relacionada amb el procés de transició cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic que ha iniciat Catalunya així com impulsa des de fa anys l’Ajuntament d’Olot. L’objectiu que s’ha marcat és assolir un model energètic lliure d’emissions de carboni l’any 2050, i per aconseguir-ho les directives europees estimen que caldria una renovació del parc immobiliari existent a un ritme del 3% anual.