La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat aquest matí la memòria valorada per a la instal·lació de 16 panells solars fotovoltaics a la coberta del
CEIP Pla de Dalt d’Olot, tal com ha explicat aquest matí en seu municipal el regidor d’Urbanisme i Transició Energètica, Jordi Güell.
Aquesta iniciativa forma part del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible d’Olot que té per objectiu divulgar, fomentar i implementar tot un seguit d’accions i elements que permetin potenciar l’estalvi energètic i les energies renovables a la ciutat. Al mateix temps, el pla municipal és una eina més per assolir el compromís del Pacte d’Alcaldes d’Europa del qual Olot en forma part.
“Des de principis de mandat, treballem per potenciar un model energètic de ciutat més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Una línia que s’aplica en molts altres aspectes de la gestió diària de la ciutat”, assegura Jordi Güell.
El regidor d’Urbanisme i Transició Energètica, Jordi Güell, ha presentat els detalls de la instal·lació. Foto: @olotuit.
Aquesta nova instal·lació d’energia sostenible comptarà amb panells solars policristal·lins de 255 Wp que generaran una producció anual de 4.500 kWh, estalviant 550 euros l’any en la factura elèctrica. Tota l’energia solar que es generi anirà destinada a l’autoconsum de l’escola, el que en xifres suposa una reducció de l’emissió de 2,75 tones anuals de CO2.
L’energia produïda per aquesta nova instal·lació servirà per abastir part del consum elèctric de l’escola. Totes les dades vinculades amb aquesta instal·lació tals com l’energia generada, la situació i potència de les plaques es podran seguir a temps real mitjançant equips informàtics o amb dispositius mòbils intel·ligents.
Les obres, amb un cost d’aproximadament 14.500 euros, és previst que s’inicien properament. S’ha demanat una subvenció a la Diputació de Girona per tal de fer front al cost de la instal·lació mentre que la resta de fons s’assumirà amb fons propis.
Aquesta nova instal·lació fotovoltaica serà la tercera que es col·loca a equipaments municipals d’Olot. Actualment, ja hi ha dues d’iguals característiques ubicades a l’edifici de la Policia Municipal i a la coberta de la llar d’infants del Morrot. Cadascuna d’elles produeix anualment 5.000 kWh d’electricitat renovable que s’utilitza íntegrament per a l’autoconsum en aquests edificis.
Dinàmiques per a conscienciar sobre l’estalvi energètic
Seguint amb aquesta línia, el pròxim dilluns 17 de febrer s’instal·larà davant de l’Ajuntament d’Olot un joc educatiu sobre l’eficiència energètica impulsat pel
Consell d’iniciatives locals per al medi ambient de les comarques gironines (CILMA).
El joc s’anomena ‘Més o menys?’ i té per voluntat mostrar quines actuacions, actituds i elements permeten estalviar energia. Consta d’una petita instal·lació solar fotovoltaica. A través d’un seguit de tallers, activitats i dinàmiques que es realitzen en directe, es pretén poder conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de l’estalvi energètic.
L’activitat es portarà a terme des de les 10 h del matí fins a la 1 del migdia.