Redacció | Actualitzat el 08/04/2019 a les 16:55h

El sector de les renovables demana al Govern que faciliti la seva implantació a Catalunya

Han transmès al Govern que les úniques alternatives a les renovables són la importació elèctrica per línies MAT, el manteniment de les nuclears o els recursos fòssils

Els representants de les renovables amb el president Torra i la consellera Chacon a Palau. Foto: Jordi Bedmar.


Representants d’UNEFCAT i EolicCAT, associacions que acullen les empreses dels sectors de les energies fotovoltaica i eòlica, han transmès aquesta passada setmana al Govern de la Generalitat la inquietud del sector de les energies renovables davant el retard que hi ha a Catalunya en la implantació de generació a partir d’aquestes fonts.

En una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón –junt amb representants del sector eòlic encapçalats pel president d'EolicCat, Víctor Cusí, i el delegat a Catalunya d'UNEF, Manel Romero– han apuntat que Catalunya ha de reaccionar per no perdre les oportunitats per captar les inversions necessàries que permetin desenvolupar projectes i que avui van cap a altres zones de l’Estat.

Els representants de les renovables han assenyalat que amb l’actual marc regulador i els llargs procediments administratius a què es sotmeten els projectes mitjans i grans, fan que Catalunya estigui fora dels plans actuals d’implantació d’energies renovables.

El moment és especialment crític atès que s’està planificant la xarxa de distribució de Red Elèctrica Espanyola per als pròxims 5 anys, i que es farà en funció als projectes presentats.
Els representants d’UNEFCAT i Eoliccat han assenyalat que estan alineats amb els objectius del Govern i del Parlament de Catalunya i comparteixen l’objectiu de què l’any 2030 les energies renovables aportin el 50% de la demanda elèctrica a Catalunya. A més, han assenyalat que les úniques alternatives possibles a la implantació de renovables són prorrogar la vida de les nuclears catalanes o la importació de grans volums d’electricitat d’Aragó i França a través de noves línies de molt alta tensió (MAT).

Els representants d’UNEFCAT i d’EolicCat han valorat molt positivament la reunió i consideren que la reunió suposarà un avenç en l’objectiu comú d’assolir el repte de la sobirania energètica a Catalunya.

A la reunió també hi ha assistit Santiago Vilanova, un dels pioners de l’ecologisme polític a Catalunya, que ha defensat la necessitat d’implantar la generació renovable per a lluitar eficaçment contra el canvi climàtic i la dependència energètica.

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1112
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: