Redacció | Actualitzat el 27/09/2017 a les 16:58h

Els fons FEDER financen el projecte «Turisme sostenible al Baix Montseny»

Hi participa el Consell Comarcal del Vallès Oriental i els Ajuntaments de Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Llinars del Vallès | La finalitat és convertir la zona en un producte turístic competitiu i de referència del turisme actiu, de natura i cultural en l'àmbit del senderisme i el cicloturisme

A Santa Maria de Palautordera ja s'està construint un carril bici que enllaçarà l'estació amb el municipi Foto: Jordi PurtíEl Consell Comarcal del Vallès Oriental liderarà la gestió i execució del programa FEDER - Turisme sostenible al Baix Montseny amb la participació dels ajuntaments de Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera i Sant Pere de Vilamajor. Aquesta operació ha estat seleccionada com beneficiària del cofinançament FEDER al marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020.
 
Amb el projecte Turisme sostenible al Baix Montseny el Consell Comarcal vol plantejar una oferta turística encaminada a donar una alternativa d'arribada i d'esbarjo al Parc Natural del Montseny, amb la finalitat de valoritzar turísticament els municipis del Baix Montseny i treure pressió de la circulació rodada que pateix el massís del Montseny.
 
L'ens comarcal té entre els seus objectius prioritaris de treball el desenvolupament de diferents polítiques públiques amb l'objectiu de fomentar el turisme com a sector econòmic dinamitzador del territori.
 
Així, amb el programa FEDER "Turisme sostenible al Baix Montseny", el Consell Comarcal i els tres ajuntaments participants, en base als recursos existents en el territori i a partir de la creació del producte turístic, volen potenciar la promoció turística del patrimoni natural del Parc Natural del Montseny i la seva xarxa de rutes de senderisme i cicloturisme. La finalitat és convertir la zona en un producte turístic competitiu i de referència del turisme actiu, de natura i cultural en l'àmbit del senderisme i el cicloturisme. Tanmateix es busca un esponjament dels fluxos dels visitants al Parc que actualment hi ha durant els caps de setmana i reduir l'alt ús de vehicles al Parc millorant l'estacionalitat.

Les actuacions
 
Aquesta és una operació per potenciar un turisme sostenible, l'arribada de visitants durant tot l'any al Parc i presentar una oferta de qualitat que –a la vegada- eviti l'excés de vehicles. Les actuacions concretes sobre les quals s'articula l'operació seran el centre de dinamització del turisme sostenible a l'Estació del Ferrocarril de Santa Maria de Palautordera i Carril Bici entre l'estació de Santa Maria de Palautordera i la ruta de la Tordera; la sala d'exposicions temporals/itinerants a l'edifici de la Rectoria Vella de Sant Pere de Vilamajor; i el Centre d’Informació Cultural i Paisatge Baix Montseny – BTT de Llinars del Vallès. 

Turisme sostenible al Baix Montseny té un pressupost aproximat de 2.920.936,54 euros  és una operació beneficiària del cofinançament FEDER al marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i preveu, a més de les actuacions concretes esmentades, el desenvolupament de diferents accions de promoció i difusió.
 
Els detalls de les accions i el marc de col·laboració sobre el qual s'articularà el treball cofinançat pel FEDER, serà presentat en el propers dies a l'acte de signatura del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera i Sant Pere de Vilamajor.
 
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1092
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: