Redacció | Actualitzat el 12/04/2009 a les 11:41h

Denunciaran l'Ajuntament de L'Hospitalet a la UE i a la Fiscalia si tira endavant la destrucció de la zona agrícola de Can Trabal

La zona agrícola de L'Hospitalet (foto: AAVV de Bellvitge).L'associació Els Verds-Esquerra ecologista de Catalunya va fer públic el passat dia 10 que si el projecte que està impulsant l'equip de govern de L' Hospitalet de construir un hotel, oficines i una zona industrial en les  més de 26 hectàrees de les més de 40 hectàrees  de Can Trabal (última zona agrícola  de L’Hospitalet) portarà el cas a la Unió Europea i a la Fiscalia de Medi Ambient per delicte ecològic. 


Des de l'associació Els Verds és vol manifestar que aquest projecte significa un atemptat ecològic ja que aquesta última zona agrícola de L' Hospitalet a part de diferents conreus agrícoles ( carxofes, cereals, Alfàs, fruiters i horta) conforma un conjunt de gran valor  natural amb el riu Llobregat.

En aquesta zona podem trobem una gran quantitat de fauna adaptada aquest indret que forma part de la plana fluvial del riu Llobregat com les cogullades (Galerida cristat) els cruixidells (Miliaria calandria) o les cueretes blanques (Mteacilla alba).
 
Durant el pas migratori on, i especialment a l'hivern, multitud d'ocells aprofiten aquesta zona de Can Trabal  per alimentar-se com és el cas dels pinsans (Fringilla coelebs), dels passerells (Carduelis cannabina) i de le aloses.
 
A més de la fauna autòctona i migratòria també podem trobar flora típica de la ribera del riu Llobregat.
 
Possible denúncia a la UE i a la Fiscalia de Medi Ambient
 
Antoni Garcia, portaveu de l'associació Els Verds Esquerra Ecologista, ha manifestat que "si l'equip de govern format per PSC i ICV-EUiA tira endavant el projecte farem una denúncia davant la UE i la Fiscalia de Medi Ambient per destrucció del patrimoni natural i agrícola".

La zona agrícola de L'Hospitalet (foto: AAVV de Bellvitge).
 
Segons el portaveu ecologista, "hi ha prous arguments ambientals per aturar aquest projecte especulatiu que destruirà l'ultima zona agrícola de la ciutat" i ha afegit que " aquest projecte que vol fer l'Ajuntament és similar a molts projectes especulatius que ha denunciat l' UE en el seu informe contra l’especulació urbanítica a l’Estat espanyol”.
 
Perquè ha a canviat d'opinió el PSC?
 
La formació ecologista també ha demanat al PSC perquè ha canviat d'opinió respecte a la zona de Can Trabal. Cal recordar que la majoria absoluta del PSC va aprovar l'any 1997 que aquesta zona en tot el seu conjunt seria “l' Oasis Agrícola de L' Hospitalet” (mireu portada del diari oficial de L' Hospitalet 17 de març de 1997. núm 42).
 
Ara l'actualitat l' equip de govern socialista defensa requalificar els terrenys agrícoles per terrenys terciaris e indisturials per tal d’afavorir que l’empresa  Hakerson Internacional SL pugui construir un hotel, diferents blocs d’oficines i un concessionari de cotxes.
 
Aquesta empresa té com accionistes el President del Barça Joan Laporta, l’ex-tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Sant Cugat i actual directiu Joan Franquesa i Anna Maria Loveras, esposa de l’alcalde de Sant Cugat del Vallès Lluís Recoder entre d’altres.
 
En aquest sentit el portaveu de l'Associació Ecologista ha demanat a L’ equip de govern que respongui si el canvi d'opinió del consistori té alguna cosa a veure amb la compra dels Terrenys per l'empresa Hakerson Internacional Holding i ha afegit que aclareixi si aquesta empresa  disposava d'informació  previa de l’Ajuntament  sobre els projectes que podia autoritzar.
 
Destrucció del patrimoni històric de la zona agrícola
 
A la zona de can Trabal és troben tres masies Cal l'Esquerrer, Cal Trabal i Cal Masover. Actualment la masia de Cal Massover Nou, que és una masia catalogada com a patrimoni arquitectònic està en estat ruïnós per la manca de manteniment . Aquesta masia també anomenada Manso Tarragona, és una masia del segle XVII, d'estil barroc popular que està inclòs en el Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic ( PEPPA) i el nivell C de protecció això significa que ha de protegir-se la façana i la volumètrica de l'edifici.
 
Per el portaveu de l'associació ecologista Antoni Garcia “aquest maltractament del patrimoni demostra que l'actual equip de govern no té cap tipus de sensibilitat per la Historia de la ciutat"
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: