Redacció | Actualitzat el 30/01/2009 a les 09:24h

Contaminació atmosfèrica: acció legal de la Comissió Europea contra l'Estat espanyol

La Comissió Europea ha obert un procediment d'infracció contra deu  Estats membres, entre ells Espanya, per no complir les normes comunitàries de qualitat de l'aire. Concretament, es tracta de les normes que regulen els nivells de les partícules en suspensió perilloses. Aquestes partícules, que són emeses sobretot per la indústria, el trànsit i les calefaccions domèstiques, poden causar asma, problemes cardiovasculars, càncer de pulmó i morts prematures.


 
El comissari europeu de Medi Ambient,  Stavros Dimas, ha explicat que «el compliment de les normes ha de ser la nostra prioritat més absoluta, donat que té repercussions greus sobre la salut.» La nova Directiva europea sobre la qualitat de l'aire permet prorrogar la data límit per al seu compliment integral si es donen certes condicions, però «això no pot portar a un retard de les mesures oportunes per reduir les emissions», ha declarat el comissari. En aquest sentit, DImas ha defensat que «és essencial que, en aquells casos en què no es prorrogui el termini, les normes es compleixin íntegrament. Per això, la Comissió complementarà la flexibilitat permesa als Estats membres amb el rigor de les accions executòries que calguin.»

Després d'haver demanat informació corresponent als Estats membres, la Comissió ha transmès una primera carta de requeriment a deu Estats membres que segueixen sense complir les normes de partícules en suspensió perilloses, en vigor des de l'1 de gener de 2005: Alemanya, Xipre, Eslovènia, Espanya, Estònia, Itàlia, Polònia, Portugal, el Regne Unit i Suècia. Quatre d'aquests països ‑ Alemanya, Espanya, Itàlia i Polònia ‑ no han demanat la pròrroga del termini per a totes les zones de qualitat de l'aire on se superen els dits valors màxims de partícules.

Estadístiques actuals sobre les infraccions en general:

Sentències del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees:


Més informació:

Llistes de les zones que incompleixen els valores màxims per Estat membre:

Pròrrogues del termini.



FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: