Redacció | Actualitzat el 24/04/2009 a les 11:13h

El projecte europeu RURURBAL promou l'agricultura de proximitat

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, acompanyat per Josep Mayoral, Antonio Rísquez i Josep Monràs.El diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral; el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena; el president del Consell Comarcal, Antonio Rísquez; i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs; van presentar aquest dimecres a Granollers el projecte europeu INTERREG IV RURURBAL, que té com a objectiu promoure l'equilibri territorial i el consum de productes de proximitat.


El projecte RURURBAL versa sobre la bona governança dels espais periurbans mitjançant el suport a l'activitat agrària i la promoció de l'agricultura de proximitat. Així, l'objectiu se centra a redactar una Carta Europea per al desenvolupament local sostenible de territoris periurbans, basada en la valorització dels productes agraris i la creació d'una xarxa europea impulsant l'adhesió d'altres territoris mediterranis a aquest procés de governança territorial que pretén renovar el lligam entre les corones urbanes i els territoris rurals.

El projecte té un pressupost d'1.715.000 euros per al període 2009-2011. La Unió Europea es fa càrrec del 75 per cent de l'import de la despesa i la resta és aportada pels diferents participants en el projecte. Està liderat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i hi participen, com a socis catalans, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. També hi participen: la província de Turin, la Communauté d'Agglomération du Pays d'Aix (França), la Província de Siena (Itàlia), l'Association pour le Développement de l'Agriculture dans l'Y Grenoblois (França), la Universitat Aristote de Thessalonica, (Grècia), i la Communauté d'Agglomération del Pays Voironnais (França).

Tots aquests socis emprendran, de forma coordinada, un seguit d'actuacions pilot per a la millora de la gestió dels espais periurbans, i posteriorment faran una anàlisi conjunta dels resultats obtinguts. Amb tota la informació recollida, s'elaborarà una carta amb les recomanacions per a una bona gestió dels espais que hi ha al voltant de les grans aglomeracions urbanes.

Durant l'acte de presentació, el diputat d'Espais Naturals, Josep Mayoral, va reivindicar el paper dels productes agroalimentaris de qualitat i el dels mercats. Segons Mayoral: “Rururbal té la vocació clara d'explicar-nos que tots plegats podem aconseguir posar en valor el territori, i que sigui més equilibrat i sostenible”. De la seva part, el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, va afirmar que aquesta xarxa de proximitat “és un model a seguir per altres”. També va afegir que “com a país, tenim un deute amb el sector agroalimentari i amb aquest projecte contribuïm a eixugar-lo”.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 1079
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: